از آنجا که اولین فنجان چای به طور تصادفی برای امپراتور شنونگ در 2737 قبل از میلاد تهیه شد ، مردم در سراسر جهان به روش خود چای درست کرده اند. تجهیزات یا “چای خوری” که آنها استفاده می کنند از نظر تنوع جذاب است. از گایوان چینی گرفته تا کنعامی ژاپنی ، چای سازها ، دم کرده ها ، صافی ها و گلدان ها در طول این سالها دگرگون شده اند.

https://www.bestreview.ir/%D8%AE%D8%B1%DB%8C%D8%AF-%DA%86%D8%A7%DB%8C-%D8%B3%D8%A7%D8%B2

گوان چین

 

اولین گزارشات مربوط به چای خوری به سلسله هان غربی چینی (206 قبل از میلاد – 220 م. م.) برمی گردد. وانگ بائو ، شاعر چینی در کتاب خود “Tong Yue” به استفاده از کیک های چای اشاره می کند که خشک شده ، کوبیده می شوند و سپس در آب قابلمه ای با آب داغ مخلوط می شوند تا چای درست کنند. در سلسله تانگ (618 تا 907 میلادی) سلطنتیان از کاسه های چای برای تزریق و نوشیدن چای استفاده کردند ، اما تا ظهور سلسله مینگ بود که گایوان کامل شد. گایوان با شکل کامل ، توانایی حفظ گرما و درپوش برگ های شل شده ، شگفت انگیز نوشیدن چای سه تکه بود و امروزه نیز به عنوان سوغاتی با ارزش در نظر گرفته می شود.

 

کانامی ژاپنی

 

کانایامی صافی سنتی ژاپنی با مش بندی ظریف سیم است که حتی کوچکترین برگ چای را در خود نگه می دارد. این سنت بافندگی سیم فلزی بیش از هزار سال است که وجود دارد ، از زمانی که ژاپنی ها فرهنگ چای را از همسایگان خود در جنوب شرقی آسیا چین در قرن 9 بعد از میلاد منعکس کردند. چای ، به ویژه چای سبز ، از آن زمان به بعد مهم شده است. بخشی از فرهنگ و سنت ژاپنی

 

چینی ها و ژاپنی ها اولین فرهنگ هایی بودند که در روند تهیه چای دخیل بودند ، اما بقیه جهان خیلی طول نکشید تا بویی از آنچه که در حال تهیه آن بودند تهیه کنند. مصرف چای به زودی در گوشه و کنار جهان گسترش یافت و با آن نیاز فوری به روشهای تهیه چای برای تکامل بوجود آمد.

 

در حالی که روشها و تجهیزات زیادی برای دم کردن چای وجود داشته است ، به نظر می رسد روند طولانی کشف به ما آموخته است که روشهای قدیمی در واقع بهترین روشها بودند. در اینجا نگاهی به چگونگی پیشرفت چای سازان در دوران روشنگری به دوران مدرن می اندازیم.

 

قوری

 

قوری ها در چین در زمان سلسله یوان (1271-1368 میلادی) رواج یافتند و احتمالاً از کتری های سرامیکی و قابلمه های شرابی که قبلاً استفاده می شد گرفته شده است. در سلسله مینگ شاهد استفاده بیشتری از قوری بودیم و در قرن 17 ، هنگامی که چین صادرات چای را به انگلستان آغاز کرد ، قوری فروتن راه خود را به خارج از کشور باز کرد.

 

تا سال 1710 ، هنگامی که کارخانه مایسن در آلمان تأسیس شد ، اروپا تولید چای خوری چینی را آغاز کرد. یکی دیگر از مراکز تولید چای بوستون ، در آمریکا مستعمره بود ، جایی که چای نقره ای یک دارایی محبوب بود.

 

بسیاری از قوری های ساخته شده در این دوره تبدیل به اقلام کلکسیونر شده اند. برخی از گرانترین ستهای چای که تا به حال فروخته شده اند شامل مجموعه چای اژدهای روبی حکاکی شده ، ست وستینگهاوس و گل داودی توسط Tiffany and Co.

 

کتری

 

کتری برقی در اواخر قرن نوزدهم محبوبیت زیادی پیدا کرد و گمان می رود که کتری های تولید شده توسط Compton and Co. در سال 1891 اولین نوع آنها بودند. کتری برقی تغییرات زیادی مانند معرفی سیستم گرمایش داخلی توسط شرکت Swan در سال 1922 و کتری های باکلیت در دهه 1930 مشاهده کرده است. پس از جنگ جهانی دوم ، با کمبود فلز ، کتری های سرامیکی به چای مورد علاقه دوستداران چای بریتانیایی تبدیل شد.

 

تزریق کننده

 

تزریق کننده اولین ظاهر خود را همزمان با کتری نشان داد. در بریتانیا ، دمکن های چای نقره در اواخر قرن نوزدهم تا اوایل قرن بیستم بسیار مورد توجه قرار گرفت. با قدرت کامل انقلاب صنعتی ، تولید آسان بود و انواع مختلفی از اشکال و اندازه های مختلف به بازار هجوم آوردند. برخی از آنها به اندازه کافی بزرگ بودند تا یک قابلمه کامل را دم کنند ، در حالی که تزریق کننده های تک فنجان نیز محبوب بودند.